Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی رضایی گفت: اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی، کاری شدنی است و دولت نباید دائم بگوید که سامانه مشکل دارد و نتوانسته‌ایم آن را درست اجرا کنیم، به همین‌رو همه باید کمک کنند تا این قانون به نتیجه برسد. ماه‌هاست که قانون مالیات بر خانه‌های خالی تصویب شده است، اما به مرحله اجرای کامل نرسیده تا جایی که مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفته سازمان امور مالیاتی نمی‌تواند به دلایلی از اطلاعاتی که سامانه املاک و اسکان به دست آورده، استفاده کند و خانه‌های خالی واقعی را شناسایی کند و تعدد قوانین درباره مالیات بر خانه‌های خالی یکی از مشکلاتی است که مانع اجرای این قانون شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علی رضایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در همین خصوص به اقتصاد۲۴ گفت: قرار بر این بود که همه دستگاه‌های دولتی در دولت و ما نیز به عنوان نماینده در مجلس کمک کنیم تا قانون دریافت مالیات از خانه‌های خالی زودتر تصویب شود که این کار نیز انجام شد.

وی افزود: دستگاه‌های مسئول و متولی مثل وزارت مسکن و شهرسازی، سازمان امور مالیاتی و سایر سازمان‌های فرعی هستند که در جواب به این سوال که چرا این قانون را اجرا نکرده‌اند، این‌طور پاسخ می‌دهند که وزارت مسکن باید داده‌ها و اطلاعات این خانه‌ها را در اختیار ما قرار دهد که هنوز این کار را نکرده است.

نماینده کنگاور با بیان اینکه داده‌ها، ریز آمار هستند، تصریح کرد: مسئولان مرتبط هنوز نتوانسته‌اند به این آمار دست پیدا کنند و به این جمع‌بندی برسند که چه تعداد خانه‌های قولنامه‌ای وجود دارند که باید آن‌ها را احصاء و در سامانه بارگذاری کنند و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهند تا این سازمان برای خانه‌های خالی مالیات وضع کنند و در واقع درآمد عمومی دولت بیشتر شود.

رضایی با اشاره به عدم‌اجرای قانون در سال جاری اظهار کرد: متاسفانه با وجود وضع قانون مالیات بر خانه‌های خالی، اما برای امسال به کار گرفته نشد که امیدوار هستیم در بودجه ۱۴۰۱ برای آن، ردیف قرار دهند که حداقل برای سال آینده اجرایی شود. اگر این قانون اجرایی شود، هم آثار روانی بر کاهش قیمت مسکن خواهد داشت و هم اینکه مالیات و نفت از درآمد‌های دولت به حساب می‌آیند و می‌تواند کار اداره کشور را آسان‌تر از گذشته کند.
وی در ادامه گفت: مسئولان دولتی در پاسخ به عدم‌اجرای این قانون می‌گویند اطلاعات کامل نیست یا مردم واقعیت‌ها را بیان نمی‌کنند.

وی افزود: در واقع سازمان‌های متولی باید آمار این خانه‌ها را به دست بیاروند که البته این داده‌ها در اجرای صحیح یارانه‌ها نیز کاربرد دارد. به عنوان نمونه فردی وجود دارد که چند خانه و مغازه و حتی باغ دارد که سند همه آن‌ها قولنامه‌ای است و یارانه هم از دولت دریافت می‌کند که این‌ها به نوعی کلاه گذاشتن سر دولت است، بنابراین باید یک ساز و کاری فراهم شود تا مردم اطلاعات دقیق ارائه دهند وگرنه این نوع دور زدن قانون، نمی‌تواند کشور را در مسیر درست اقتصاد قرار دهد.

نماینده استان کرمانشاه یادآور شد: اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی، کاری شدنی است و دولت نباید دائم بگوید که سامانه مشکل دارد و نتوانسته‌ایم آن را درست اجرا کنیم، به همین‌رو همه باید کمک کنند تا این قانون به نتیجه برسد. در ردیف بودجه ۱۴۰۱ در بخش درآمد‌ها این مسئله دیده شده است؛ در واقع یک بخشی از درآمد کشور از مالیات‌ها باید تامین شود که بستن مالیات بر خانه‌های خالی نیز یکی از تبصره‌های مالیات است که باید هرچه زودتر اجرا تا کمکی به بودجه عمومی دولت شود.

رضایی با بیان اینکه الان با کسری بودجه ۵۰۰ هزار میلیاردی مواجه هستیم، اظهار کرد: به همین دلیل خیلی از کار‌ها را نمی‌توانیم انجام دهیم. مثلاً معلم‌ها یا کارمندان دادگستری، گمرک، شهرداری و همه می‌گویند طرح تسری حقوق برای آن‌ها انجام شود، یعنی حقوق آن‌ها مثل فلان ارگان شود، چراکه معتقدند حقوق‌هایشان کم است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان برنامه و بودجه، آمار خط فقر را ۱۲ میلیون تومان اعلام کرده، در حالی که بسیاری از حقوق‌ها چهار یا پنج میلیون تومان است، یعنی ۸۰ درصد حقوق‌بگیر‌ها زیرخط فقر هستند. این عایدی بر سرمایه که بستن مالیات بر خانه‌های خالی است، می‌تواند زودتر به کمک مردم بیاید که امیدوار هستیم مسئولان فکری به حال آن کنند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: قانون مالیات خانه های خالی دفتر اقتصاد اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی قانون مالیات بر خانه های خالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۷۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!

سید رضا اکرمی در گفتگو با رویداد ۲۴، تاکید می‌کند نباید از دولت توقع گره گشایی داشته باشیم. او همچنین معتقد است، تک‌تک اعضای خانواده باید به فکر کسب درآمد باشند.

بخش‌های مهم این گفتگو را در زیر می‌خوانید:

*همه می‌دانیم که گرانی وجود دارد و مردم مشکلات زیادی برای تامین هزینه‌های‌شان دارند. به همین دلیل در خانه و خانواده همه افراد باید کار کنند تا همه‌شان درآمدزا باشند. یعنی یک نفر نمی‌تواند مخارج خانواده را اداره کند.

*مساله مشکل‌ساز دیگر این است که امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است. خرج‌مان فقط صبحانه، نهار، شام، لباس و مسکن است. اما برج‌مان زیاد است که شامل موبایل، سفر و ... می‌شود. چون معیار‌ها و شرایط زندگی تغییر کرده است، مرد خانواده به تنهایی نمی‌تواند یک خانواده را اداره کند. اگر همه افراد خانواده به اندازه خودشان تلاش کنند، قطعاً می‌توانند خانه را اداره کنند.

*اینکه می‌گویند، کار نیست را قبول ندارم. کار را که از آسمان یا خارج نمی‌آورند و باید ایجاد کرد. هر کس که غیرت کاری دارد، امروز برای او کار هست. بیش از ۵ ملیون افغانی در این مملکت کار ساختمانی، کار سنگ‌بری، کار سرای‌داری می‌کنند؟ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای خودمان ایرانی کار نیست؟ کار هست و ما باید دنبالش برویم.

*ما از قدیم‌الایام مربایی را که می‌خوریم، بسته‌بندی و آماده نمی‌خریدیم. خانم‌های خانه دوزندگی بلدند، خیاطی بلدند، آرایشگاهی بلدند و اوقات فراوان هم دارد. پس اگر بتواند وقتش را خوب تنظیم کند، می‌تواند در کنار بچه‌داری به کار‌های دیگر هم برسد. خانم من هم ۷ بچه را بزرگ کرده است. هم درس داده و هم سخنرانی کرده و هم کار می‌کند.

*اینکه می‌گویند مستاجرین گرفتار هستند، باید همه ایران را در نظر بگیرید و فقط تهران را نبینید. همچنین سه‌چهارم مردم تهران خانه دارند و یک چهارم مستاجراند. پس برای یک چهارم قیصریه را آتش نزنید.

*درباره اینکه همه از دولت توقع دارند، می‌گویم دولت مسئول همه چیز نیست. اولا هر کسی مسئول کار خودش است و حق ندارد همه کار‌ها را گردن دولت بیاندازد. دولت باید حمایت و نظارت کند. بنا نیست همه کار‌ها را به دوش دولت بگذاریم و از او بخواهیم، سیر و پیاز ما را تهیه کند. ما در اقتصاد هم بخش خصوصی داریم و هم تعاونی داریم و آخرین بخش دولت است.

*اینکه می‌گویند، رفت و آمد در تهران مشکل است، دلیلی برای کار نکردن نیست. بنا نیست همه برای شاغل بودن از خانه بیرون بیایند. الان بسیاری از کار‌ها هستند که در درون خانه می‌توان انجام داد. در واقع حمل و نقل دو ساعته و سه ساعته روزانه برای موارد خاص است.

دیگر خبرها

  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • رئیس کمیسیون حقوقی مجلس: بعید است بررسی قانون مهریه به مجلس یازدهم برسد
  • جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات
  • ماجرای مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟/ ببینید وقتی قانون تصویب شود چقدر باید مالیات بدهید؟ (فیلم)
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی خلاف قانون است