Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-04@18:22:21 GMT

مالیات بر ارزش افزوده اقتصاد مملکت را زمین گیر کرده است

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۷۵۸۱۲

مالیات بر ارزش افزوده اقتصاد مملکت را زمین گیر کرده است

یک فعال بخش حقوق حمل ونقل بین المللی مالیات بر ارزش افزوده را از پدیده‌هایی دانست که اقتصاد مملکت و صنعت حمل و نقل را زمین گیر کرده است.

یونس جاوید در گفتگو با خبرنگار پول‌نیوز و با بیان این مطلب افزود: در دنیا مالیات بر ارزش افزوده به این معناست که وقتی کسی کالایی را می خرد، ۹ درصد به عنوان ارزش افزوده به آن کالا اضافه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران دولت مالیات بر ارزش افزوده را قبل از تولید نهایی یک کالا، از تمام عناصر تشکیل دهنده قیمت نهایی گرفته است، از کرایه حمل گرفته تا انواع بیمه هایی که کامیون ها استفاده می کنند، از محموله هایی که وارد گمرک می شود، از حقوق ورودی که صاحب کالا باید بدهد و دوباره این کالا باید از گمرک حرکت کند و با حمل داخلی به مقصد موردنظر برسد و مورد استفاده قرار گیرد.


وی افزود: در همه این مراحل، کرایه حمل و نقل، بیمه ها و حقوق ورودی کالا دولت ۹ درصد را دریافت کرده و جالب آنکه پس از تعیین قیمت نهایی، درنهایت ۹ درصد را هم به آنها اضافه می‌کنند و این سیستم مالیات بگیری درنهایت هم تورم زاست و هم مشکلات جدی برای اقتصاد و ترانزیت و معیشت به همراه خواهد داشت.
جاوید یادآور شد: جالب اینکه حتی در محموله هایی ترانزیتی که به هر نحوی دچار مشکلاتی از قبیل قاچاق یا سرقت و حتی از بین رفتن محموله در اثر حوادث و عذر موجه می شوند و قرار است که بیمه ترانزیت، مبادرت به پرداخت حقوق ورودی کالا به گمرک کند، 9 درصد هم به عنوان مالیات ارزش افزوده دریافت می کند.


غفلت از عوامل موثر در بهره وری ترانزیت در بسته جامع حمل و نقل
وی همچنین گفت: در تهیه بسته جامع حمل و نقل که به منظور درج در برنامه پنج ساله ششم در نظر گرفته شده است، صرفاً عناصر داخلی سیستم حمل و نقل مطمح نظر واقع شده و سایر عوامل تاثیرگذار در بهره وری صنعت ترانزیت، نادیده انگاشته شده اند.


جاوید افزود: با این نگاه، موفقیت در ترانزیت، تابع توجه جدی به سایر حوزه هایی است که در بهره وری و موفقیت آن تاثیر مستقیمی دارند، بطوری که به درستی باید گفت که ترانزیت، تابعی وابسته است و مستقل نیست.


وی ادامه داد: شرایط رقابتی برای جذب کالا برای ترانزیت و امکان پایداری در این حوزه، مستلزم تغییر نگاه به تعدیل ساختار اقتصادی و تحقق اهداف مذکور و توسعه حمل و نقل بین المللی به عنوان ابزار کار ترانزيت و توسعه بوده و نيازمند تمهیداتی است كه در دو گروه مشخص قابل تقسيم بندی است.


جاوید در این راستا تشریح کرد: يك گروه عواملی هستند كه در اختيار برنامه ريزی نبوده و نمی توان انتظار داشت كه كليه پارامترهای آن در قالب برنامه های مشخص نظير رخدادها و عوامل منطقه ای و بین المللی از سوی كشور ترسيم شود؛ اما، گروه دوم عواملی هستند كه به طور منطقی می توان در مورد آنها برنامه ريزی كرد.


وی ادامه داد: از جمله این موارد می توان به تنظیم و تصویب قوانين و مقررات و آیین نامه های مناسب و مقتضی، اصلاح ساختارهای مالیاتی و بیمه متناسب با نیاز ترانزیت، تعدیل حقوق ورودی و تعرفه های گمرکی، تقويت و آموزش نيروی انسانی، تالیف مولفه های تاسیس و فعالیت شرکت های دانش بنیان و با کیفیت لازم و هماهنگ کردن فعالیت های ذی مدخل و اثرگذار در توسعه و ارتقای بهره وری حمل و نقل متناسب با اهداف ترانزیت اشاره کرد.


مشکل در تمام بخشهای سیاسی، اقتصادی، روابط بین‌المللی و فرهنگی است
جاوید اضافه کرد: لذا نمیتوان گفت که مشکلات ترانزیت صرفا فرهنگی یا اقتصادی یا سیاسی است؛ چون مشکلات کشور مجموعه ای از همین ساب سیستم های موجود است و مشکل در تمام بخش¬های سیاسی، اقتصادی، روابط بین‌المللی و فرهنگی وجود دارد.


وی با تاکید بر اینکه حتی ما نمی توانیم بگوییم نظام آموزش در ترانزیت ما بی تاثیر است، اظهار داشت: آموزش نه صرفاً روی خود ترانزیت و حمل و نقل، بلکه آموزش کسانی مدنظر است که می‌خواهند در این حوزه فعال باشند. از طرفی، میزان حقوق یک راننده و یک کارمند گمرک شاغل در بندرعباس و در آن گرمای هوا، بر حوزه حمل و نقل و اخلاقیات افرادی که فعالیت می‌کنند، تاثیرگذار است. چون همه این عوامل با همدیگر در ارتباط هستند.


رئیس سابق انجمن شرکت های حمل و نقل بین المللی ایران با بیان اینکه بخشی نگری یکی از آفت‌های تحلیل‌های نظری و تئوریک ما بوده است، ادامه داد: ما باید از بخشی نگری دوری کنیم. باید ببینیم که به عنوان مثال مالیات بر ارزش افزوده و ۹درصدی که دولت از تولیدکنندگان می گیرد، چه تاثیری بر حوزه حمل و نقل و ترانزیت یا نظر یک مصرف کننده راجع به یک کالا دارد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: حمل و نقل ترانزیت ترانزیت مالیات بر ارزش افزوده مالیات مالیات بر ارزش افزوده حقوق ورودی بین المللی حمل و نقل بهره وری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۵۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان

ناظر گمرکات کردستان از صادرات ۱۶۴ هزار تنی انواع کالا به ارزش ۶۱ میلیون دلار در گمرکات استان به خارج از کشور خبر داد و گفت: از این میزان، ۱۳۹ هزار تن به ارزش ۴۲ میلیون دلار نزد گمرکات استان اظهار و خروج شده است.

فرامرز امیدی، رشد وزنی صادرات در فروردین ماه امسال نسبت به سال قبل را ۱۰ درصد عنوان کرد و گفت: عمده کالا‌های صادر شده از گمرکات، انواع محصولات کشاورزی و باغی، مصنوعات فلزی و پلاستیکی، فرآورده‌های لبنی، مصالح ساختمانی، انواع شیشه (جام) و فرش است که به کشور‌های عراق، سوریه، افغانستان، امارات متحده عربی، روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان، پاکستان، گرجستان و کویت صادر شد.

وی به کالا‌های ترخیصی از گمرکات تحت نظارت إشاره کرد و افزود: میزان واردات قطعی و ورود موقت از این گمرکات در یکماهه اول امسال مجموعاً ۱۴ هزار تن انواع کالا به ارزش تقریبی ۳۸ میلیون دلار بوده که سهم واردات قطعی ۸۰۸ تن به ارزش ۷ میلیون دلار می‌باشد. مجموع واردات و ورود موقت از نظر ارزش دلاری ۶ درصد رشد داشته است.

 امیدی گریزی به کالا‌های وارداتی نیز گریزی زد و گفت: عمده کالا‌های وارداتی عبارت است از شمش طلا، آلومینیوم، کالا‌های واسطه‌ای، ماشین آلات و قطعات خط تولید، مواد اولیه و اقلام مصرفی مورد نیاز مرزنشینان  است که عمدتا از کشور‌های عراق، اسپانیا، آلمان، امارات، ترکیه و چین به کشور وارد و درکوتاه‌ترین زمان ممکن ترخیص شده اند.

وی یادآور شد: در فروردین ماه ۱۴۰۳ تشریفات گمرکی بیش از ۲۴۴ هزار تن انواع کالای ترانزیتی به ارزش بالغ بر ۲۹۷ میلیون دلار از گمرک باشماق صورت پذیرفته است که مقدار ۲۰۵ هزار تن آن به ارزش ۲۳۷ میلیون دلار طی ترانزیت مبدا به کشور ورود شده و نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی رشد ۶۳ درصدی را به همراه داشته است. همچنین در همین مدت مقدار ۳۹ هزارتن کالا به ارزش بالغ بر ۱۶۰ میلیون دلار از گمرکات استان طی تراتزیت خارجی مقصد به کشور عراق خارج شده است.

ناظر گمرکات استان اظهار داشت: در همین مدت تشریفات گمرکی بیش از ۴ هزارتن کالا در رویه خروج موقت به ارزش تقریبی ۱۸ میلیون دلاری انجام گرفته که در مقایسه با سال قبل بلحاظ وزنی ۲۴ درصد و از نظر ارزش ۲۳ درصد افزایش داشته است.

بر اساس این گزارش درآمد‌های گمرکات استان در فروردین ماه سال جاری به رقمی بیش از ۳۲۷ میلیاردو ۶۰۵ میلیون ریال می‌رسد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد رشد داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • تحقق درآمد ۴۴۰ میلیاردی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • تمدید مهلت تکمیل اظهار نامه مالیاتی
  • گلایه شرکت‌ های ترانزیتی از افزایش هزینه‌ های مرزی و توقف کانتینرها در دوغارون
  • مخالفت انجمن تجارت الکترونیکی با دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی‌ های اینترنتی
  • اعلام نظر انجمن تجارت الکترونیکی درمورد دریافت مالیات بر ارزش افزوده تاکسی‌ های اینترنتی
  • یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها اختصاص یافت
  • تمدید مهلت اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
  • رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی خلاف قانون است