Web Analytics Made Easy - Statcounter

در اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ بود که آمریکا از برجام خارج شد و رئیس جمهور این کشور وعده بازگشت یک مجموعه از تحریم‌ها بر علیه ایران را داد. شاید مهمترین تحریم، موضوع تحریم نفت و به صفر رساندن صادرات و درآمد‌های نفتی ایران بود.

به گزارش تابناک اقتصادی، دلیل اهمیت تحریم‌های نفتی در مقایسه با سایر تحریم‌ها این بود که بخش اعظمی از بودجه دولت همواره به درآمد‌های نفت وابسته بود و به همین دلیل دخل و خرج دولت با این تحریم‌ها برهم می‌ریخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

برای اینکه در سال‌های بعد دولت با مشکل کسری بودجه مواجه نشود پیشنهاد‌های مختلفی ارائه شد که از آن جمله می‌توان به افزایش سهم درآمد‌های مالیاتی در بودجه اشاره کرد. محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه طی مصاحبه‌ای در مورخه ۱۷ مهر ماه ۱۳۹۸ گفت: سه منبع جایگزین نفت خواهد شد؛ ما از حجم قابل توجهی از یارانه‌های پنهانی که در حامل‌های انرژی وجود دارد می‌توانیم استفاده کنیم و بخش دیگر که عمده کار ما است مالیات‌ها است. بخش دیگر از درآمد‌های جایگزین نفت نیز از محل مولدسازی به دست می‌آید که آن نیز به تصویب رسید؛ بنابراین برای افزایش درآمد‌های مالیاتی طرح‌هایی برای افزایش پایه‌های مالیاتی، جلوگیری از فرار‌های مالیاتی و کاهش معافیت‌های مالیاتی ارائه شد.

به عنوان نمونه موضوع مالیات ستانی از پزشکان و وکلا در دستور کار قرار گرفت و یا با توجه به فرار مالیاتی بخش اعظمی از ثروتمندان بنا شد که از این فرار‌های مالیاتی جلوگیری شود. امیدعلی پارسا رئیس سازمان امور مالیاتی طی مصاحبه‌ای در ۸ آبان ۹۸ با اشاره به درآمد میلیاردی سیصد هزار نفر و عدم پرداخت مالیات توسط آن‌ها گفت: این افراد میلیاردر درآمد مشمول مالیات دارند و بیش از ۵۰ درصد آن‌ها مؤدی مالیاتی نیستند؛ در واقع این افراد در سازمان امور مالیاتی هیچ پرونده‌ای ندارند.

بدون تعارف باید گفت که زور امور مالیاتی آن گونه که باید به پزشکان و وکلا و ثروتمندان و ... نمی‌رسد چرا که تا همین اواخر سال گذشته بود که پزشکان حاضر به نصب کارتخوان جهت شفاف شدن میزان درآمدهایشان نشدند.

به هر حال شاید بتوان در این میان از شغل کارمندی به عنوان دقیق‌ترین و سهل الوصول‌ترین مشاغل برای دریافت مالیات یاد کرد. موضوعی که از دید رئیس کل اسبق بانک مرکزی نیز پنهان نماند. محمود بهمنی رئیس کل اسبق بانک مرکزی طی مصاحبه‌ای در مورخه ۷ بهمن ۹۹ با اشاره به اینکه اگر می‌توانستیم درآمد‌های مالیاتی و گمرکی را افزایش دهیم و جلوی قاچاق کالا از مبادی قانونی و غیر قانونی را بگیریم اصلاً کسری بودجه نداشتیم، افزود: سرمایه‌دار‌های بزرگ مالیات نمی‌دهند و در صورتی که برای این افراد که دارایی‌ها غیر قابل شمارشی دارند مالیات وضع شود می‌توانیم کسری بودجه را جبران کنیم. همچنین بهمنی با انتقاد از دریافت مالیات از حقوق کارمندان گفت: متأسفانه بهترین مالیاتی که دولت در حال حاضر دریافت می‌کند دریافت مالیات از حقوق کارمندان است که به جای آن باید از سرمایه‌دار‌های بزرگ مالیات دریافت کند.

وضعیت مالیات بر حقوق در سال ۱۴۰۰ به کجا رسید؟

رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ در نشست خبری ۲ بهمن ۹۹ گفت: کمیسیون تلفیق در مصوبه‌ای  سقف پاداش بازنشستگی را ۴۷۵ میلیون تومان تعیین کرد، همچنین سقف معافیت مالیاتی حقوق کارکنان دولت به استثناء اعضای هیات علمی و قضات ۴ میلیون تومان تعیین شد.

نماینده مردم آباده در مجلس در مورد مالیات بر حقوق‌ها در سال ١۴٠٠ نیز گفت: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق از حقوق بین ۴ تا ۸ میلیون تومان ۱۰ درصد، حقوق بین ۸ تا ۱۲ میلیون تومان ۱۵ درصد، حقوق ۱۲ تا ۱۸ میلیون تومان ۲۰ درصد، حقوق ۱۸ تا ۲۴ میلیون تومان  ۲۵ درصد، حقوق ۲۴ تا ۳۲ میلیون تومان ۳۰ درصد مالیات اخذ خواهد شد و مازاد بر ۳۲ میلیون تومان حقوق هم باید ۳۵ درصد مالیات پرداخت کند.

شایان ذکر است که سقف معافیت مالیاتی حقوق کارکنان در سال ۱۳۹۹ به صورت سالانه ۳۶ میلیون تومان به صورت ماهانه ۳ میلیون تومان می‌باشد.

به هر حال برای رعایت عدالت و جلوگیری از افزایش فاصله طبقاتی، دولت و سازمان امور مالیاتی باید تلاش کنند تا علاوه بر اینکه از کارمندان دولت به صورت دقیق و بدون وقفه مالیات دریافت می‌کنند، از ثروتمندان و مشاغل دیگری، چون پزشکان و وکلا نیز به همین شکل مالیات دریافت کنند. این عدم دریافت مالیات از گروه‌های خاص برخی حرف و حدیث‌هایی را در پی داشته است که از آن جمله می‌توان به صحبت‌های نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اشاره کرد.

احسان خاندوزی نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه عیار شبکه افق در ۱۷ دی ماه ۹۹ گفت:  دولت نمی‌خواهد به گروه‌های مشخص از طریق مالیات فشار بیاورد و متأسفانه تعلل دولت در هزینه نپرداختن مالیات عادلانه ۵ درصد جمعیت کشور را باید ۸۵ میلیون ایرانی با تحمل تورم بالاتر پرداخت کنند.

وی گفت: دولت با آنکه باید از فرادستان مالیات بگیرد، اما آن را از فرودستان گرفته و همه ایرانیان را مجبور به تحمل تورم بالا و فشار اقتصادی می‌کند. خاندوزی درباره میزان فرار مالیاتی در کشور تصریح کرد: بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد قطعی فرار مالیاتی در کشور است و حتی برخی تحقیقات، ارقام بیشتر را گزارش می‌دهد.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: مهرداد میناوند علی انصاریان پوری حسینی آنتونی بلینکن دهه فجر حکومت پهلوی مالیات حقوق کارمندان دولت فرار مالیاتی مهرداد میناوند علی انصاریان پوری حسینی آنتونی بلینکن دهه فجر حکومت پهلوی دریافت مالیات میلیون تومان امور مالیاتی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۱۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همتی: دولت ۶۰۰ هزار میلیارد پول چاپ کرده | از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰ بیشتر!

عبدالناصر همتی رییس پیشین بانک مرکزی با انتشار ویدیویی نوشت: در تحلیلی گفتم؛ با درآمد ۳۵ میلیارد دلاری نفت، ثبت تورم ۵۰-۴۸ درصدی در سال ۱۴۰۲ قابل قبول نمی‌باشد و دولت نمی‌تواند ژست مبارزه با تورم بگیرد!

بلافاصله دستور تخریب صادر شد که زمان شما چنین بود و چنان…

میدانید دلیل اصلی عدم توفیق دولت سیزدهم در تحقق وعده کنترل تورم و نرخ ارز چیست؟

یک علت مهم این است که طی دو سال و نیم گذشته، این دولت ۶۰۰ هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است، یعنی پایه پولی در ۳۰ماه، ۱۱۵ درصد افزایش داشته است!

درحالیکه از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰، جمع این رقم، ۵۱۹ همت بوده است!

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • این گروه از کارکنان دولت فوق‌العاده خاص دریافت می‌کنند/ اعلام جزییات
  • کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • همتی: دولت ۶۰۰ هزار میلیارد پول چاپ کرده | از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰ بیشتر!
  • نقش دولت در دریافت زیرمیزی توسط پزشکان
  • افشاگری مسعود پزشکیان درباره نقش دولت در دریافت سکه و زیرمیزی توسط پزشکان
  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور
  • مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند