Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون پربیننده‌های بورس کدامند؟، کسانی که مردم را به بورس دعوت کردند پای کار بایستند، بورس‌های آمریکا و آسیا صعودی ماندند، دلار پایین آمد، عربستان بزرگ‌ترین صادرکننده نفت خام به چین شد و نوسان قیمت سکه در کانال ۱۰ میلیون تومانی را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نحوه محاسبه مالیات بر حقوق ها در سال آینده مشخص شد

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1400 مجلس در نشست خبری در تشریح مصوبات این کمیسیون گفت: کمیسیون تلفیق پیشنهاد دولت برای افزایش 25 درصدی حقوق و مزایای کارکنان دولت را برای سال آینده تصویب کرد اما سقف پرداخت حقوق مدیران را از آنچه دولت پیشنهاد کرده بود کاهش داد. وی ادامه داد: براین اساس نمایندگان سقف حقوق‌ را از 21 برابر حداقل حقوق که پیشنهاد دولت بود به 15 برابر حداقل حقوق کاهش دادند، البته کارانه پزشکان مشمول این بند نیست. سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1400 با بیان اینکه سقف پاداش بازنشستگی 475 میلیون تومان تعیین شد، اظهار کرد: سقف معافیت مالیاتی حقوق کارکنان دولت به استثناء اعضای هیات علمی و قضات 4 میلیون تومان تعیین شد. زارع با اشاره به نحوه دریافت مالیات از حقوق ها بیان کرد: از حقوق بین 4 تا 8 میلیون تومان 10 درصد، حقوق بین 8 تا 12 میلیون تومان 15 درصد، حقوق 12 تا 18 میلیون تومان 20 درصد، حقوق 18 تا 24 میلیون تومان  25 درصد، حقوق 24 تا 32 میلیون تومان 30 درصد مالیات اخذ خواهد شد و مازاد بر 32 میلیون تومان حقوق هم باید 35 درصد مالیات پرداخت کند.

پربیننده های بورس کدامند؟

در پنج روز معاملاتی این هفته بورس، نمادهای لیزینک پارسیان، ایران‌خودرو، صنعتی زر ماکارون، ایران ترانسفو، ملی صنایع مس ایران و سایپا در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

در هفته‌ای که گذشت فعالیت‌های هنری، سرگرمی و خلاقانه، سایر واسطه‌گری‌های مالی، عمده فروشی، چند رشته‌ای صنعتی، استخراج کانه‌های فلزی، فرآورده‌های نفتی، پیمانکاری صنعتی، فلزات اساسی، بانک‌ها و موسسات اعتباری، چاپ، خودرو و قطعات، سرمایه‌گذاری‌ها، بیمه و بازنشستگی و فنی و مهندسی بالاترین درصد بازدهی را داشتند. همچنین نماد مخابرات، استخراج نفت و گاز جز اکتشافات، شیمیایی، سیمان، آهک و گچ، محصولات چوبی، رایانه، دارویی، لاستیک و پلاستیک، قند و شکر، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، صنایع غذایی به‌جز قندو شکر، منسوجات، واسطه‌گری‌های مالی و پولی، محصولات کاغذی، حمل و نقل انبارداری و ارتباطات، خرده‌فروشی، سایر حمل و نقل، فعالیت های کمکی به نهادهای مالی واسط، وسایل ارتباطی، زراعت و خدمات وابسته، کانی غیرفلزی، ماشین‌آلات و تجهیزات، انبوه سازی املاک و مستغلات، اطلاعات و ارتباطات، استخراج زغال سنگ، دستگاه‌های برقی، محصولات فلزی، محصولات کامپیوتری، الکتریکی و نوری، هتل و رستوران، کاشی و سرامیک، استخراج سایر معادن، محصولات چرمی از جمله نمادهایی بودند که بازدهی منفی را در بازار ثبت کردند.

کسانی که مردم را به بورس دعوت کردند پای کار بایستند

نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که در کشور ما فولاد، قیر، سیمان و بورس روال عادی ندارد، تصریح کرد: بعضی فکر می‌کنند ما با بورس مشکل داریم ما چه مشکلی داریم؟ کسانی که مردم را به بورس دعوت کردند پای کار بایستند و توپ را در زمین مجلس نیندازند.

بورسهای آمریکا و آسیا صعودی ماندند

برخلاف بورس های اروپایی، روند صعودی بورس های مهم در آسیا و آمریکا ادامه یافت.

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۰۴ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۱ هزار و  ۲۰۱.۶۳ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۰۱ درصد صعود تا سطح ۳۸۵۱.۹۶ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۴۷ درصد افزایش در سطح ۱۳ هزار و ۵۲۰.۲۳ واحدی بسته شد.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۳۷ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۷۱۵.۴۲ واحد بسته شد.  شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۰.۱۱ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۳ هزار و ۹۰۶.۶۷ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با عقبگرد ۰.۶۲ درصدی در سطح ۵۵۹۰.۷۹ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۰۰ درصد پایین رفت و به ۸۱۲۲.۱۰ واحد رسید.

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افزایش ۰.۸۲ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۷۵۶.۸۶ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۱۲ درصد پایین رفت و در سطح ۲۹ هزار و ۹۲۷.۲۶ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" صعود ۱.۶۲ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۵۶۴.۹۷ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۷۹ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۸۲۳.۷۱ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است)  

دلار پایین آمد

روند نزولی دلار برای سومین روز متوالی ادامه یافت. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۲۵ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۰.۲۴۳ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۱۲۷ دلار اعلام شد (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است).

کاهش بیش از ۳ هزار تومانی دلار در دی ماه

روند ماهانه بازار ارز در دهمیمن ماه سال نشان از افت معنادار شاخص ارزی دارد. به گونه ای که با کاهش انتظارات تورمی و ریسک های غیراقتصادی، شاهد عقب نشینی چند کاناله دلار بودیم. بر این اساس نرخ فروش هر اسکناس دلار آمریکا در آخرین روز دی ماه به رقم 21790 تومان رسید و نسبت اولین روز دی ماه، بیش از 3600 تومان ارزان تر شد. همچنین هر یورو در این مدت، از رقم 31000 تومان در اولین روز دی ماه به رقم 26300 تومان در آخرین روز دی ماه رسید.

نوسان قیمت سکه در کانال ۱۰ میلیون تومانی

هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید دیروز (پنجشنبه) با افزایش ۱۵۰ هزار تومانی نسبت به روز چهارشنبه (اول بهمن) ۱۰ میلیون و ۴۵۷ هزار تومان معامله شد. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز ۱۰ میلیون و ۲۹۷ هزار تومان معامله شد. همچنین نیم‌سکه بهار آزادی پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، ربع سکه سه میلیون و ۶۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی هم در برابر دو میلیون و ۲۵۰ هزار تومان معامله شد. علاوه بر این، دربازار طلا نیز نرخ هرگرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۴۲ هزار تومان و هر مثقال طلا به بهای چهار میلیون و ۵۰۰ هزارتومان رسید.

ادامه ریزش شدید بیتکوین

ارزش بازار بیتکوین تنها طی یک روز بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار کاهش یافت. 

بروزرسانی قیمت ارزهای دیجیتالی (تا ۱۳ ظهر به وقت شرقی)

۱- بیتکوین

قیمت: ۳۱ هزار و ۵۷۳.۵۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۸.۸۶ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۹.۱۶ درصد کاهش

۲- اتریوم

قیمت: ۱۱۹۰.۲۳ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۸.۹۳ درصد کاهش 

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲.۷۴ درصد افزایش

۳- لایت کوین

قیمت: ۱۳۲.۷۳ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۸.۴۵ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۳.۰۹ درصد کاهش

۴- بیتکوین کش

قیمت: ۴۳۷.۹۶ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱۰.۲۲ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۷.۰۴ درصد کاهش

۵- مونرو

قیمت: ۱۳۷.۰۳ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۹.۶ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۸.۱۲ درصد کاهش

۶- میکر

قیمت: ۱۲۱۲.۹۷ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۹.۶۶ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲۱.۳۳ درصد کاهش

۷- دش

قیمت: ۱۰۴.۵۳ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱۱.۵۶ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲۱.۰۹ درصد کاهش

۸- زد کش

قیمت: ۸۸.۲۶ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۶.۷۹ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲۰.۰۶ درصد کاهش

عربستان بزرگ‌ترین صادرکننده نفت خام به چین شد

راشاتودی: عربستان در یک رقابت سخت با روسیه، بزرگ‌ترین صادرکننده نفت خام به چین شد. سال گذشته سعودی‌ها این جایگاه را از دست داده بودند. سال 2019 روسیه به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده نفت خام به چین از عربستان پیشی گرفته بود. بر اساس آمارهای گمرک چین عربستان روزانه 1.69 میلیون بشکه نفت خام به چین صادر کرده است که رشد 1.9 درصدی را نشان می‌دهد. به گزارش فارس؛ امروزه بسیاری از کشورها صادرات نفت خام را برای اقتصاد کشور مناسب نمی دانند و در جهت فراوری نفت خام و صادرات آن با ارزش افزوده بالا هستند. بر اساس آمارهای گمرک و ارزیابی رویترز، صادرات روسیه به چین در سال 2019 از عربستان پیشی گرفته و میانگین روزانه به 1.67 میلیون بشکه رسیده بود. عربستان سال گذشته صادرات نفت خام خود را به جهان به شدت افزایش داده و صادرات به چین را نیز 47 درصد تقویت کرده بود و همین عاملی شد که بزرگ‌ترین صادرکننده نفت به چین شود. در سال 2020 عراق سومین کشور بزرگ صادرکننده نفت خام به چین بود و برزیل در جایگاه چهارم قرار گرفت. همچنین عراق برای خرید محصولات پالایشگاهی چین در بهار و تابستان که قیمت‌ها به شدت کاهش می‌یابد سرمایه‌گذاری کرده است. بر اساس گزارشات، چین میزان واردات نفت خام از آمریکا را نیز سه برابر کرده و به 394 هزار بشکه در روز رسانده است. بر اساس آمارهای رویترز،  علی رغم صادرات زیاد نفت خام آمریکا، خرید کشور چین از محصولات انرژی آمریکا، تنها 38.7 درصد رشد کرده و به رقم 25.3 میلیارد دلار رسیده است.

امیدواری هند به واردات نفت ایران در دوران بایدن

هند امیدوار است با روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا که ممکن است تسهیل تحریم‌ها علیه صادرات نفت ایران و ونزوئلا را به دنبال داشته باشد، منابع واردات نفت را متنوع کند. به گزارش ایسنا، دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ با اشاره به سیاستهای وعده داده شده از سوی جو بایدن، رییس جمهور آمریکا، گفت: برخی تغییرات ژئوپلیتیکی در پیش است. وزیر نفت هند اظهارات ماه گذشته خود را مجددا تکرار و تاکید کرد این کشور به عنوان سومین واردکننده بزرگ نفت در جهان تمایل دارد فرصتهای بیشتری برای متنوع کردن منابع واردات نفت شامل ازسرگیری واردات نفت ونزوئلا و ایران در دوران بایدن داشته باشد. دولت ترامپ از سال ۲۰۱۸ صادرات نفت ایران و ونزوئلا را با هدف قطع درآمدهای نفتی این دو کشور هدف تحریم قرار داد. اما بایدن وعده داده که به مسیر دیپلماسی با ایران بازخواهد گشت و توافق هسته ای را اجیا می کند.

پس از این که تحریمها علیه صادرات نفت ایران و ونزوئلا در سال ۲۰۱۹ تشدید و شامل کسانی شد که نفت از این کشورها وارد می کنند، هند در ماه مه سال ۲۰۱۹ واردات نفت از ایران را متوقف کرد و خرید نفت ونزوئلا را به میزان قابل توجهی کاهش داد. شرکت ریلاینس اینداستریز که بزرگترین پالایشگاه در هند و جهان را دارد، خرید نفت ونزوئلا را در ژوئن سال ۲۰۲۰ متوقف کرد. این شرکت تنها شرکتی نبود که به دلیل نگرانی از مجازات آمریکا، خرید نفت ونزوئلا را متوقف کرد. شرکت نایارا انرژی هم خرید نفت از این کشور آمریکای جنوبی را متوقف کرد و در عوض به خرید نفت کانادا، کویت و اکوادور پرداخت.

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا حسن قالیباف اصل حسام عقبایی جو بایدن مراسم تحلیف بایدن مهرداد میناوند بورس دلار آلودگی هوا حسن قالیباف اصل حسام عقبایی جو بایدن مراسم تحلیف بایدن مهرداد میناوند میلیون تومان واحد بسته شد نفت ونزوئلا درصد افزایش نسبت به روز هزار تومان صادرات نفت واردات نفت روز دی ماه ۱۰ میلیون نفت ایران خرید نفت بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۱۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه روحانی به رئیسی: گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم

حسن روحانی اظهار داشت: آن‌ها مدعی بودند همه با هم و یکدست هستند، به همدیگر کمک می‌کنند تا مشکلات حل شود. گفتند این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم.

به گزارش سایت حسن روحانی، حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با یادآوری وعده‌های مسئولان فعلی به مردم برای حل مشکلات اقتصادی و مقابله با فساد و راه‌اندازی سریع همه کارگاه‌های تعطیل‌شده اظهار داشت: امروز حتماً آن شرایط ویژه وجود ندارد؛ شرایط فروش نفت هم خیلی فرق کرده است. آن‌ها مدعی بودند همه با هم و یکدست هستند، به همدیگر کمک می‌کنند تا مشکلات حل شود. گفتند این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم.

وی گفت: «در این ۳۰ ماه دولت سیزدهم، ارزش بورس ۴۶ میلیارد دلار تنزل پیدا کرده در حالیکه در ۳۰ ماهه اول دولت یازدهم، ۸٫۵ میلیارد دلار رشد داشت. در ۳۲ ماه دولت یازدهم، قیمت سکه ۱۱ درصد تنزل کرد، نرخ دلار هم در طول ۳ سال اول دولت یازدهم فقط ۹٫۸ درصد افزایش پیدا کرد. در سه سال اول دولت یازدهم رشد پایه پولی ۵۲ درصد بود، اما در این ۳۰ ماه اخیر، ۱۰۰ درصد شده است. تورم ۴۳ درصدی در مرداد ۹۲، در انتهای سال ۹۴ به ۸ درصد رسید و تا فصل اول سال ۹۷ هم تک‌رقمی ماند. بدانید که در تاریخ ایران فقط یک بار تورم ۴۰ درصدی در سه سال پشت سر هم را تجربه کردیم؛ آن هم زمان جنگ جهانی دوم از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۲ بود. شاید سال‌هایی تورم ۴۰ تا ۴۹ درصد هم تجربه کردیم، اما اینکه سه سال متوالی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ تورم بالای ۴۰ درصدی باشد را هرگز در ۸۰ سال اخیر تجربه نکرده بودیم.»

دیگر خبرها

  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد
  • تشویق شدید نکونام، در دوران پسا خطیر! (عکس)
  • کنایه روحانی به رئیسی: گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴ |برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • روند کاهشی نرخ ارز ادامه دارد؟
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳